Денеска во посета на Македонија е Сана Марин, премиерка на Финска.Таа дојде кај нас да бара поддршка за членство на нејзината земја во НАТО. Сана има интересна биографија.

Пораснала со две мајки. Татко и бил алкохоличар кој се разделил со едната од мајките.

Има 36 години, член е на Социјлдемократската партија на Финска.Прво вработување и било во фурна а продавала и весници.

Марин е мажена со Маркус Реиконен поранешен фудбалер а сега успешен   претприемач и иноватор. Имаат  ќерка и важат за пристојно и скромно семејство.