Славната јасновитка од Струмица Баба Ванѓа предвиде многу работи а таа имала точни предвидувања и за годината што доаѓа.

Еве ги нејзините предвидувања

Напад врз Владимир Путин. Ванѓа предвидела напад на рускиот претседател, но тоа нема да значи и негов крај.

– Пад на метеорит. Таа го процени судирот на голем метеорит со Земјата.

– Економска криза. Најпогодени од кризата ќе бидат земјите кои го имаат доларот како валута.

– Климатските промени. Таа предвиде различни климатски промени, а глобалното затоплување ќе претставува голема закана за флората и фауната следната година.

– Болеста на Доналд Трамп. Неговото здравје ќе биде полошо со сериозни последици по неговото уво и мозок.

Кралицата Елизабета. Според нејзините предвидувања, кралицата Елизабета Втора ќе ја загуби битката за својот живот и ќе го препушти тронот на својот син Чарлс.

– Бунт во Северна Кореја. Народот на Северна Кореја ќе се крене против лидерот Ким Џонг-ун.