Семејството од Мексико преживеало целосен шок кога, на вратата се појавил човек што штотуку бил погребан.

На прагот се појавил 62-годишниот Лоренцо Армендариз, а неговото семејство било шокирано, бидејќи мислеле дека штотуку го закопале.

Лоренсио работел далеку од неговата куќа и наеднаш му се губи секаква трага. Семејството ја известило полицијата која го пронашла телото на мажот.

Сепак, надлежните служби направиле голема грешка. Наместо да го утврдат идентитетот на починатиот според сите протоколи, тие стапиле во контакт со семејството на Лоренс.

Откако го пронашле телото во близина на местото каде што работел, полицијата констатирала дека се работи за лицето по кое трагало. Меѓутоа, лицето чие тело го пронашле имало слични карактеристики.

Семејството забележало некои разлики кај починатиот, но  биле убедени дека тоа е сосема нормално. Семејството на Армендариз го организираше погребот на 21 декември, а само еден час подоцна тој се појавил на влезната врата

Требаше да ги видите. Беа ужасни и изненадени  кога се вратив дома среде ноќ, рече Лоренс.