Битката за Бахмут  заврши со победа на платениците на Вагнер. Украинската страна пак тврди дека целиот град не е под руска контрола и дека борбите се уште траат. Но, што остана од Бахмут ?

Судејќи според најновите фотографии направени од сателити и дронови, градот е претворен во урнатини, пепел и чад.Сателитските фотографии на Бахмут од 15 мај покажуваат изгорени згради. Навистина трагично.