Архелозите се на добар пат да ја откријат една од најстарите цркви во светот.Таа се наоѓа во руската провинција Дагестан. Моментално се работи на радиографија за скенирање на структурата длабока 12 метри која е сместена кај тврдината Нарвин-Кала.

Скенирањето треба да помогне да се одреди 3Д конфигурацијата на структурата и да се види вистинската функција на објектот, дали тоа бил резервоар, христијански храм или пак заратустиски храм на огнот.