Сопругата на атентаторот на словачкиот премиер Роберт Фицо е Украинка. Таа активно учествувала во државниот удар во 2014 година. Таа вчера е уапсена, пишуваат словачките медиуми.

Нејзиниот сопрруг, 71-годишниот писател Јурај Цинтула е приврзаник на либералната партија Прогресивна Словачка.Во минатото Цинтула на социјалните мрежи отворено ја изразувал својата омраза кон Фицо.