Рускиот претседател Владимир Путин можеби е веќе мртов, барем така мислат шефовите на британските разузнавачи“, пишува британскиот таблоид „Дејли Стар. Поради постојаните вести за влошената здравствена состојба на Путин, „Дејли Стар“отиде најдалеку и тврди, мислејќи на британските шпиони, дека Путин е мртов.

Шефовите на МИ6  тврдат дека рускиот претседател е тешко болен и дека неговите соработници доколку умрел ќе молчат како да ја задржат власта што подолго. Извор за неделникот Дејли Стар изјави дека неодамнешните појавувања на Путин во медиумите најверојатно биле однапред снимени.

Според нив, двојникот бил користен и во јавни настапи пред неколку недели, како што е Парадата на победата во Москва.