Британскиот премиер во заминување сподели видео од обука на украински војници во Северен Јоркшир на кои им се придружил.

Џонсон сподели снимка како се бори со замислени руски војници, како учи да фрла граната, нишани од фрлач на гранати и трча заедно со украинските војници.