Документот на српска безбедност што го објави „Република.рс“ открива нови детали за убиството на Жељко Ражнатовиќ-Аркан.

Таму се надевува дека причина за ликвидацијата е трансферот на фудбалери. За потсетување, Аркан беше на чело на Обилиќ, со кого една стана и првак на СР Југославија а посредуваше и на продажба на голем број играчи.

Причина за ликвидацијата се парите од трансферите на фудбалери. Нашите извори тврдат дека ликвидацијата ја организирал Сколе. Ражнатовиќ до пред некое време беше наша оперативна цел-пишува во документот.