Боксерот Вељко Ражнатовиќ за „Информер“ истакна дека вербата го вратила на вистинскиот пат и благодарение на тоа успеал да го промени својот живот „од корен“ и да почне да боксува:

– Пред тоа бев во тотално погрешен свет, имаше постојани тепачки, проблеми и не сакав повеќе да живеам така .Имав разни искушенија и го познавав целиот град и едноставно, сега не знам за кои пари и за какви било богатства на овој свет, не би се вратил на тој начин на размислување-откри синот на Цеца.

На прашањето дали некогаш го „допрел дното“, професионалниот боксер призна дека имал:

– Да, еднаш во животот го допрев и потоа рестартирав. Мислам на дното, според мене тоа беше дното.