Вељко Ражнатовиќ се отвори емотивно за приватниот и професиналниот живот.Тој вели дека избрал да биде боксер за да избега од лошите луѓе со кои бил опкружен и од ноќниот живот во Белград.

Наместо да „глувари тој го избрал спортот и сега се надева дека со некоја година може да стане европски шампион во својата категорија.

Сега мојот ден изгледа така што рано станувам и веднаш после доручекот тренирам еден час.После се враќам дома со фамилијата и после пак на тренинг-откри Вељко.