Вардар нависина е чудо.Кога е најпотребно се издигна од сите проблеми и е на чекор да се пласира во осминафиналето од Лигата на шампионите. Во Јане Сандански без поголеми потешкотии совладан е Мотор 38-28.

Публиката ги бодреше кога им беше најпотребно, а играчите иако немаат земено плати неколку месеци играа до последни сили за дресот што го гордост го носат.

Овие херои заслужуваат поголема почит од сите во државата бидејќи се уште се европски шампиони и ни донесоа многу радости