Возилото со кое ноќва управувал Благоја Георгиевски – Буштур е уништено, откако се забило во бетонските жардиниери на средината на коловозот на булеварот „Србија“. Легендата на  македонската и југословенска кошарка загинал на лице место од силината на ударот.