Лука Перенчевиќ навивач на клубот Рад (28),  кој во понеделникот беше убиен во импровизирана теретана во Бањица, бил познат како проблематичен уште од неговото најрано детство.

Според зборовите на соседите од Бањица, проблемите со Перенчевиќ почнале уште од мал, а како што растел станувале се поголеми.

Злоупотребувал деца во основно училиште, ги заклучувал во училница, па терал некого да блее, уринирал по нив, се што му паѓало на памет.

Во средното училиште  се впуштил во лошо друштво во средно и  се занимаваше со дрога која беше и причина за убиството.