Тепачката меѓу навивачите на Црвена звезда и Партизан ја стави победата на фудбалерите во втор план и пласманот во финалето на Купот на Србија.Хаосот кај насебата Автокоманда се случи кога маскираните „Делии“ со палки, појаси и факели излегоа од чадната завеса и удрија по „Гробарите“.

Подоцна тие беа уапсени и „спакувани како сардини