Селекторот Игор Ангеловски во долгиот ред за албумот со сликички од Европското првенство, а фудбалерот од одбраната Стефан Ристовски ја сподели првата сликичка.

Тој си се падна себеси и радоста беше голема.

Македонската репрезенатација првпат во историјата се најде меѓу најдобрите во Европа. Селекцијата предводена од Ангеловски досега немала олкав успех, па затоа и радоста е толку голема. И секако, заслужена.