Српската мафија која е многу распространета во Јужна Африка пред неколку дена го ликвидирала еден од најдобрите фудбелери во оваа земја Марк Бачелор.

Тој е изрешетан пред својата куќа во Јоханезбург на класичен мафијашки начин кога излегувал од автомобилот. На него наминал скутер во движење и успукал рафал од куршуми.

Се уште не е познато што е причината за убиството, но се знае дека Марк немал никакви контакти во криминалните кругови.

Бачелор еден од најдобрите фудбелери во Јужна Африка и играше за двата најголеми клубови, Орландо Пајратс и Кајзер Чифс.