Не стивнуваат реакции од мечот Шкендија-Вардар. Во главна улога се навивачите на домаќините „Балистите“ кои го гаѓаа голманот Филип Гачевски со тврд предмет.

Тој прво се бранеше од нападот а потоа почна да ги лови предметите кои можеа да му нанесат сериозни предмети на главата.