Семејството Анастасијевиќ посвети песна за најдобриот тенисер во светот.Инспирирани од настаните во Мелбурн, немилосрдната борба на најдобриот српски тенисер тие напишаа песна во која Новак Ѓоковиќ го спореди со големи личности од српската историја.

Еве како одат стиховите

Земја на великаните Србија е мала,Тој му наредува на светот.Земја на великаните,Православна земја!Србија е мала Тој му наредува на светот. Ги родила Свети Сава, Обилиќ, Косанчиќ,Кралот Лазар, Оливер,Небесни херои  и Новак Ѓоковиќ ,Како една Тесла,Еден е  Новак!

Тој Горд Србин со крст Тој не се повлекува пред светот. Србија е мала Тој му наредува на светот. Но, тој сè уште живее во Србија како витез,мајките се уште раѓаат, Србија е горда!

Ги родила Свети Сава, Обилиќ, Косанчиќ,Кралот Лазар, Оливер,Небесни херои / и Новак ЃоковиќСрбија е мала Тој му наредува на светот.

Но, Србинот вели

Мојот суд е на небото. Затоа не се плашамГо освојувам светот!“ Нашите предци се сега во рај. Ја поминаа Голгота Во албанскиот регион.Тие се во наша верба„Србинот не се предава, Србинот цврсто верува!“

Слушнете ја  песната: