Селекторот на репрезентацијата на Босна и Херцеговина, Роберт Просинечки се премисли во врска со фудбалерот Огнен Врањеш. Популарниот Роби смета дека има премногу нефудбалски теми поради кои не може да го земе фудбалерот на АЕК за следните мечеви.

Голема врева се крена околу Врањеш. Јас сум тој што сметаше дека не треба да го викнам во репрезентацијата. Тој сам се исклучи со своето однесување, па дури и со големото неиграње во Андрелехт-објасни Просинечки.