Во Европа како никогаш досега помалку продадени автомобили. Корона кризата си го направи своето па така пазарот е во минус со  77% .

Најммногу беа погодени државите во коишто јавното живеење беше ставено речиси во целосно мирување како Германија и Франција, со цел да се забави ширењето на корона-вирусот. Продажбата во голем број држави и региони беше запрена, додека станиците за технички преглед и регистрација на возила работеа со значително смален капацитет.

Во април се продадоа само 292.200 патнички автомобили