Неколку месеци по несреќата познати се деталите за загинувањето на НБА кошаркарот Коби Брајант и неговата ќерка Џијана. Тие починале веднаш по лупнувањето на леталото на земја и експлодирало.

Нивните тела и коски биле расфрлани наоколу а Коби во крвта имал metilfenidat, лек кои се зема против хиперактивност и пореметување на сонот.

Она што е најважно е дека пилотот не бил под дејство на алкохол и веројатно се работи за негова погрешна проценка.