Владан Лукиќ беше европски првак со Црвена звезда и неприкосновен ас на југословенската репрезентација на големите натпреварувања, што беше спречено со повреди и пропаст на заедничката држава.

Поранешниот ас на Црвена звезда е меѓу ретките што во средината на деведесеттите можеше да вози Lamborghini Countach, еден од најскапите автомобили во таа ера, низ Белград. Тој донесе црвен луксузен автомобил од Шпанија, каде што играше за Атлетико Мадрид.

Владан беше една од најголемите на Цеца

 

Владан и Цеца се забавуваа на почетокот на деведесетите години и биле многу вљубени. Патиштата по неколку години ги разделиле но сега се добри пријатели. Цеца  пееше на свадата на ќерката на Владан, а пак тој со сопругата  беше на свадбата на Вељко и Богдана.