На клупата на Вардар поминаа многу тренери но само еден остана миленик. Тоа секако е Веселин Вујовиќ, црногорска легенда. Дури и кога води противничка екипа во „Јане Сандански“ ечи „Вујо мајсторе“.


Вујо има една голема слабост а тоа е ќерката Бојана за која е многу врзан. Знаејќи го односот татко-ќерка тие секој момент го користат да го поминат заедно. Бојана е среќно вљубена па Вујо наскоро би можел да стане и дедо а семејството Вујовиќ наследник на теренот.