Трагична судбина имаше фудбалерот на Северна Ирска Кајл Лаферти. Тој пред неколку дена ја изгуби сестрата по долга битка со ракот.Кајл долго време се кршеше дали да го одигра мечот од Лигата на нации против Словачка.Сепак тој реши да излезе на терен и да го одигра мечот кој Северна Ирска го загуби.По завршувањето тој не можеше да ги сокрие емоциите и почна да плаче.


Го соблече дресот и покажа дека сестра му била до неговото срце. Навистина емотивно.