Утрово во Белград почина еден од најдобрите европски тренери Душан Ивковиќ. Дуда имаше 77 години и почина како последица од вода во белите дробови и херпес.

Тој имаше неколку европски и светски титули со репрезентацијата на Србија и на поранешна Југославија.