апитенот Горан Пандев во интервју за Ал Џезерира вели дека сонот со пласманот на ЕП е остварен но оти се надева на позитивни резултатит во нашата група бидејќи имаме добра репрезентација.

Во нашата група Холандија, Украина и Австрија се во предност.Но, кога играш растеретено и немаш што да изгубиш можеш да направиш многу повеќе.  Се надевам дека ќе заземеме што подобра позиција-вели нашата легенда.