Нашиот капитен Горан Пандев даде интервју за „Калчомеркато“ во кое тој говори за животот во Италија и за споредбите со начиниот на живот на Балканот. Тој вели дека во Италија е веќе 20 години и оти ја чуствува како втора татковина.

Многу работи се променија уште од пристигнувањето, но луѓето се секогаш исти. Луѓето се весели и сакаат да живеат, како и на Балканот; луѓе кои ви даваат многу на човечко ниво. Можеби затоа се чувствувам како дома и цело време сум во Италија“.