Напаѓачот Илија Несторовски  нема да играза Македонија на Европското првенство. Повредата на коленото е сериозна и тој денеска беше на специјалистички преглед на лигаментите на коленото во Рим.

Oттаму стигнуваат лоши вести – Македонецот ќе мора што поскоро да биде опериран.