Вчера на 94 години почина Јован Петровиќ, таткото на еден од најдобрите кошаркари на сите времиња, Дражен. Јован никогаш не се опорави од загинувањето на неговиот син а 13 години беше неподвижен .

Но неговата сопруга Бисерка не дозволила тој да биде даден во дом и секојдневно се грижела за него.

ован или Јоца, е Србин кој дошол да работи како полицаец во Хрватска и таму ја запознал Бисерка со која беа повеќе од 60 години во брак.