Северна Кореја исто така ги пренесува натпреварите од Светското првенство во Катар.Но, се емитуваат сите мечеви туку само оние кои ќе дозволи првиот човек Ким Џон Ун. Па, така во никој случај не смее да се емитува САД и соседот Јужна Кореја.

Рекламите кои ги има покрај теренот исто така се „блурираат“ а за тоа да се направи преносот доцни десетина минути.

Исто така тетоважите на играчите се замаглуваат за да не можат младите севернокорејци да ја видат модата на „трулиот запад“.