Селекторот на Саудиска Арабија Ерве Ренар имал емотивен говор на полуремето на мечот со Арентина.Тој со многу страст им говорел на своите играчи како да продолжат. Додека тој се дереше преведувачот  преведуваше со иста гестикулација.

Говорот имаше ефект па Саудиска Арабија во второто полувреме го „сврте“ натпреварот.