Дека Македонија се сака дури и ако си географски одалечен илјадници километри доказ се двете сестри од САД, Калина и Невена Нешкоска. Тие инспирирани од освојувањето на европската титула на Вардар, напишаа и снинија песна наречена  „Вардаре Вардаре“.

Сестрите снимија и спот како возејќи се во автомобил ја пејат песна и таа хит на социјалните мрежи. Секоја чест, така се сака Македонија.