Прославениот германски кошаркар Дирк Новицки реши да се испроба на фудбалскиот терен. Тој важи за голем фан на фудбалот па реши да настапи на хуманитарен фудбалски натпревар

Во еден напад пензионираниот кошаркар реши да изведе „ножички“ во стилот на Роналдо но не ја зафати топката поради висината и се струполи на теренот.