Навивачите на Паок на вчерашниот натпревар против Паок во квалификациите од Лигата на шампионите истакнаа провокативен транспарент. На него пишуваше „Mакедонија е една и единствена и е овде“.

Цело време на „Тумба“ стадионот во Солун можеа да се слушнат навредливи слогани против Македонија и Македонците.