Легендарниот српски фудбалер Синиша Михајловиќ кој почина денеска пред само десетина дена последен пат се појави во јавноста.Тоа се случи на промоцијата на книгата на својот некогашен тренер Зденек Земан во Рим.

Може да се забележи дека Синиша на фотографиите изгледа изнемоштен но дури и во таква состојба имаше беспрекорен стајлиг.