Марика Фрускио е водителка чија специјалност е фудбалот и Серија А. Таа е верен навивач на Наполи и во секоја прилика ја истакнува љубота кон Наполитанците и југот на Италија.

За нејзиниот 40 роденден Марика се соблече и пораката за Наполи ја напиша на градите. Нејзините обожаватели не заборавија да и го честитаат роденденот и да и подарат торта, се разбира со грбот на Наполи.