Албанскиот провокатор немало да заигра фудбал да не биле српски доктори. Фудбалерот на Ливерпул Ѓердан Шакири никогаш немало да заигра фудбал да не биле српските лекари. Албанецот во 1991 година е роден во Гнилање со тежок деформитет на двете стопала.

На белградската клиника лекарите му ги вратиле извртените стопала кои биле свтрени обратно поради недостик на место во стомакот на мајката.

Шакири стана познат на јавноста со знакот орел кои го правеше со рацете симолизирајќи го албанското потекло иако игра за швајцарската репрезентација.