Селекторот на Србија Драган Стојковиќ Пикси требало да биде уапсен во 2011 година, поради одмазда што не дозволил уривање на дел од спортскиот комплекс на тогашна Маракана и изградба на трговски центар, станови и деловен простор.

Дачиќ за српски Телеграф потвдрил дека додека додека тој водел полицијата се вршел притисок за апсење на Драган Стојковиќ.

Зад планот актуелниот селектор на фудбалската репрезентацијада заврши зад решетки, стоеле бизнисменот Мирослав Мишковиќ, сопственик на „Делта холдинг“, тогашната влада, на чело со претседателот на државата  Борис Тадиќ.