Tренерот на Вердер Бремен мораше да си поднесе оставка откако беше фатен со фалсификуван ковид сертификат. Со него тој ја водел екипата но го користел и за приватни цели.

Поради целиот стрес кој што го предизвикав на клубот, на тимот, на мојата фамилија и на самиот себе, одлучив да се повлечам од местото тренер на Вердер Бремен“, изјави Анфанг.

Лажните ковид сертификати ја преплавија Германија и се поголем број граѓани кои не сакаат да се вакцинираат ги користат во секојднвниот живот.