Вечерва македонските срца чукаа со нашите фудбалски херои. Оваа грутка земја раѓала и ќе раѓа херои за победи, напиша лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски на Фејсбук, по победата на македонските фудбалери.

-Покажавте што е пркос и се изборивте за нашата гордост. Црвено жолтата татни. Македонија се сака со дела, со борба, со пркос и верба.
За кого, ако не за нашето сѐ, Македонија!!! Поклон до земја шампиони ✊👊☝🇲🇰, пишува Мицкоски.

Вечерва македонските срца чукаа со нашите фудбалски херои. Оваа грутка земја раѓала и ќе раѓа херои за…

Posted by Hristijan Mickoski on Wednesday, March 31, 2021