Семејството Ѓоковиќ размислуваше за секој детал од свадбата на Ѓорѓе па организираше авионски превоз за 80 гости. На менито имаше се и сешто.

Гоститебираа помеѓу месо и риба. На лице место ги чекаше нарачаната храна, како и јапонското мени кое беше подготвено во тој момент. Имаше 30 видови суши, а на свадбата покрај домашни и странски вина се служеше и јапонско пиво од кое многумина беа воодушевени.

Свадбарите можеа да се разладат и освежат, не со обична вода, туку со витаминска вода што содржи лимон и лимета. Менито по човек изнесувало повеќе од 100 евра