Легендарниот кошаркар Меџик Џонсон има проблеми во семејството. Неговиот син Еј Џеј е трансродова личност, а за својата сексуалност зборувал на 13 години. Неговите родители го прифатиле таков каков што е и често може да се види во носи фустани и екстравагантни комбинации.

Еј Џеј (31) имал само 13 години кога на својот татко му признал дека е геј. Познатиот кошаркар Меџик Џонсон признава дека му требало малку време да го прифати овој факт.