На осум минути до крајот, кога македонската репрезентација имаше водство од +5, селекторот побара тајм-аут, а изгледа тоа беше поради неговите попуштени нерви.

Немој да ми шутирате без везе, дајте до шанса…, вели Брестовац, видно нервозен.

Селекторот изгуби нерви, па можеше да се слушне и една пцовка во неговиот говор.