Majката на еден од најдборите европски кошаркари, Дражен Петровиќ раскажа неверојатна приказна за загинувањето на нејзиниот син. Неколку месеци пред трагичната сообраќајка во Германија во 1993 година, еден видовит човек Бисерка ја прашал „што бараат овие две жени со вашиот син“?

Тогаш на таа не придавала значење но се и станало јасно го сообраќајката. Дражен во автобилот во кој загина беше со две жени, од кои една била неговата тогашна девојка а друга нејзина пријателка.

Кога неколку години го прашала истиот видовит човек зошто не ја предупредил дека тоа може да му се случи на Дражен, но тој кратко и одговорил.

Госпоѓо зарем ќе ми поверувате тоа да ви го кажев за вашиот син.