Македонија стигна до својот најдобар пласман во квалификациите за европско или светско првенство.Трето место во досега најизедначената група каде само Полска беше фаворит. Победата над Изреал ни го донесе тоа трето место кое сепак не беше доволно за пласман.

Сепак она што нашите го покажаа со Изреал дава надеж дека преку Лигата на нации, најпрво со Косово а потоа и во финалето ќе можеме да играме на Евопското првенство догодина.

Шансата е тука, оваа генерација на чело со Пандев  тоа го заслужува. Да им поскаме среќа во март.