Швајцарскиот фудбалер со косовско потекло Џевдан Шакири, кој стана познат по „летањето“ орли по секој постигнат гол е во врска со манекенката Дурета Ахметај. Таа е од Призрен но често е во Лондон но и во Ливерпул каде што настапува нејзиниот сакан.

На Џевдан кариерата му тргна надолу откако потпиша за Ливерпул.Ретко настапува во првиот тим и во овие моменти единствена утеха му е Дурета. Таа го теши и во овие моменти кога се во карантин поради корона вирусот.