Вечерва во Лигата на Европа играа Милан и Црвена Звезда и Милан. Миланезите се големи фаворите, но така беше и пред повеќе од три децении. Тогаш во Купот на шампионите југословенскиот првак играше 1-1 со голот на Драган Стојковиќ-Пикси.

Во тимот беше и Илија Најдовски, а Дарко Панчев не играше бидејќи беше во војска.

Погледнете