Албанските навивачи и дадоа голема поддршка на својата репрезентација на мечот со Албанија.Се вееја знамиња со двоглав орел но и со терористичката УЧК.

Па така на стадионот во Дортмунд имаше транспарент на ОВК но и на Голема Албанија.

На големата држава на Албанците се најде половина Македонија сосе центарот на православието Охрид.

На трибините на стадионот Синал идуна парк беше и Зијадин Села, лидерот на Алијанса и на Европскиот фронт. Се разбира гласно навиваше за својата, албанска репрезентација.