Дека правдата е спора но достижна доказ е хрватскиот фудблер Иван Класниќ.Тој долги години играше за Вердер Бремен а се споменуваше и како засилување за Вардар.При рутинска операција на слепото црево му го оштетија буберегот и тој мораше да оди на трансплантација.

Иван ги тужеше лекарите и од осигурителните компании доби оштета од четири милиони евра.

Класиќ сега е добро но целиот живот ќе мора да оди на дијализа.